Rijk door taal met onze taaladviseurs

Alles begint bij taal. Zonder goede beheersing van taal is het in onze maatschappij lastig je staande te houden. Wij vertellen jou hiermee niets nieuws. Combiwel voor Kinderen wil kinderen maximaal ontwikkelen om te kunnen slagen in de maatschappij. Mede om deze reden breiden wij ons team uit met twee taaladviseurs. Twee professionals die wezenlijk bijdragen aan het ontwikkelen van kinderen en hun talenten. Op deze manier geven wij taal de nodige aandacht en zet het Combiwel IKC kennis en zorgcentrum een flinke stap voorwaarts!

WAAROM TAALADVISEURS?
In 2019 hebben wij een brainstormsessies georganiseerd met verschillende scholen. Hierin werd de vraag gesteld; als je extra uren beschikbaar zou krijgen om mensen in te zetten in schooltijd, waar zou je die uren het liefste aan besteden? De behoefte aan extra taalondersteuning en extra ondersteuning in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen kwam tijdens deze brainstorm sterk naar voren. Want, ondanks alle goede inspanningen van leerkrachten zijn er teveel kinderen die achterblijven en hiermee het risico lopen om in het vervolgonderwijs dusdanige achterstanden op te lopen waardoor er een grote kans is dat zij uiteindelijk zullen afhaken.

WAT KUNNEN ONZE TAALADVISEURSVOOR JOU BETEKENEN?
Natuurlijk gaan wij niet op de stoel van school zitten. Onze taaladviseurs beginnen altijd met een gesprek met scholen over hoe zij samen kinderen nog beter kunnen ondersteunen, voor dit gesprek zoeken zij de juiste gesprekspartner binnen de school op. De taaladviseur denkt vanuit onze IKC samenwerking mee en ontwikkelt samen met de school strategische plannen om taalachterstanden bij kinderen (4-13 jaar) nóg effectiever aan te pakken. De taaladviseurs participeren in het netwerk op de problematiek van taalontwikkelingen en taalachterstanden. De kosten hiervoor vallen binnen ons IKC abonnement.

Maar, ons IKC kennis en zorgcentrum heeft een ‘hands on’ mentaliteit. Wij denken niet alleen strategisch mee, wij willen kinderen ook daadwerkelijk verder helpen. En dan niet over 5 jaar maar nú. Om samen meer te bereiken zijn onze taaladviseurs vanaf het nieuwe schooljaar voor een deel van hun tijd te detacheren bij onze IKC scholen.

Wij bieden jullie als school aan om per dagdeel van 4 uur en per schooljaar van 40 weken, onze taaladviseurs in te huren om met kleine groepjes kinderen op een leuke en effectieve manier met taal aan de slag te gaan. Dit gaat dus om kinderen die taalachterstanden hebben en waar alles in het werk gesteld moet worden om ze op niveau te krijgen. Hoé wij dit doen is altijd maatwerk in overleg met school. Maar, wij willen graag vernieuwend aan de slag met kinderen en bewegend leren is een concept dat ons aanspreekt.

Let op! Voor het maximale effect met groepjes kinderen adviseren wij om 2 dagdelen per week de taaladviseurs in te zetten. Onze taaladviseurs zijn maximaal 8 dagdelen per week in te zetten. Verdeeld over al onze samenwerkingen. Er is dus beperkte beschikbaarheid. De afspraken die we met elkaar maken zijn voor een heel schooljaar.

TAALADVISEURS INZETTEN OP JOUW SCHOOL?
Herken je je in bovenstaande en wil je net als wij de kinderen op jouw school de kans geven zich met goede taalondersteuning te ontwikkelen en daarmee bijdragen aan gelijke kansen voor ieder kind? Of heb je behoefte aan meer informatie en/of vragen? Onze leidinggevende op jullie school en/of Anita Bregman, zal vanuit haar functie als IKC programmamanager met elke school bespreken of er een wens ligt om hiervan gebruik te maken. Wil je al eerder contact? Neem dan contact op met Anita.

Anita – Programmamanager IKC
‘Als programmamanager IKC ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van het proces bij de vorming van een IKC én aanjager in het realiseren van een IKC. Met een krachtig programma en gerichte tools weet ik samen met de school stappen te maken en een écht werkend IKC en de gezamenlijke droom te realiseren.’

T020 577 11 33
Ea.bregman@combiwelvoorkinderen.nl

Volg Combiwel voor Kinderen

Combiwel voor Kinderen

Postbus 95304
1090 HH Amsterdam

t. 020 577 11 33
e. welkom@combiwelvoorkinderen.nl
w. www.combiwelvoorkinderen.nl

Bezoekadres hoofdkantoor:
Vlaardingenlaan 15
1062 HM Amsterdam-Slotervaart

Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Vul dan je gegevens in, dan houden we je regelmatig op de hoogte van informatie en inspiratie op het gebied van samenwerken voor onze Amsterdammertjes!

Bedankt voor je inschrijving! Leuk dat we je vanaf nu regelmatig op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.